PROJECT: The Studio
LOCATION: Sussex
PRODUCTS USED: HW692 Nature Select Herringbone

Situated in a quiet East Sussex village on the edge of the South Downs National Park, The Studio is a contemporary residential build that beautifully embraces the juxtaposition of light and dark. Designed for its resident artist owner, the self-contained dwelling offers a multifunctional space for both creativity and living.

Shrouded in charred Larch wood cladding, the dark architectural exterior is contrasted with the structure’s bright and inviting internal scheme, featuring crisp white surfaces, industrial fixtures and Havwoods flooring. The new studio required a durable and attractive floorcovering that would be suitable for use with underfloor heating. Havwoods’ Nature Oak Herringbone was the perfect solution; hardwearing with a pre-finished lacquer, the stability of its engineered construction ensures a sturdy underfoot surface, whilst the classic herringbone pattern, golden oak tone and coordinating skirting detail works with the space to create a sense of light and simplicity.

Pin It on Pinterest

Share This