PROJECT: GBK Burger Restaurant
LOCATION: Bluewater shopping centre, Kent
PRODUCTS USED: Henley Reclaimed Barn Oak

This national burger chain is currently undergoing a re-branding exercise with the emphasis on promoting a cooler, more contemporary image. Here the designers took a bare shell unit within the Bluewater shopping centre and produced a concept which featured a modern interior with some notable retro hints.

The design brief was to create an individual look and a cool, casual atmosphere which would stand out from the crowd; it also had to be truly inviting: beautiful without being intimidating. Bright orange bench seating invites couples to dine next to each other and creates a vivid splash of colour against plain, painted brick walls; bright pendant lighting provides a further splash of colour and lowers the ceiling to a more intimate height, as do the pallets which hang suspended over much of the restaurant area. Much use has been made of wood – from Havwoods, of course – with an oversized chevron design in a warm oak on the floor, and engineered reclaimed barn oak boards forming the walls and ceiling of the designer’s “timber box,” an intimate space towards the rear of the restaurant.

GBK Burger Restaurant, BluewaterGBK Burger Restaurant, Bluewater

Pin It on Pinterest

Share This
Click Here